Energietransitie Vloerverwarming

Energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen (zoals olie, aardgas etc.) naar duurzame energie zoals zon, wind en aardwarmte. Duurzame warmte is een 'hot topic', waar vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp een belangrijke stap naar een groene en duurzame woning is.

Energietransitie: vloerverwarming en warmtepomp

Traditionele radiatoren en cv-ketels zullen we in woningen steeds minder gaan zien, mensen kiezen namelijk massaal voor duurzame oplossingen. Een perfecte match is bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt voor een lager elektriciteitsverbruik (= lagere energiekosten), het maakt radiatoren overbodig en zorgt voor een hoog warmtecomfort door de gelijkmatige verdeling. Dit is niet alleen geschikt voor het verwarmen van uw woning, maar ook voor het koelen in de zomer. Duurzame vernieuwingen zijn daarnaast een echte investering in uw huis, wat zich ook bij een eventuele verkoop altijd terugbetaald.

Kijkje in de toekomst

Energietransitie is nu nog een keuze die u kunt maken. Maar over een paar jaar kunt u hier niet meer om heen. In het klimaatakkoord zijn er namelijk doelstellingen opgesteld om in 2050 een volledige duurzame energievoorziening te hebben in Nederland. Aardgas past niet in dit duurzame plaatje. Nieuwbouwwoningen hebben in de nabije toekomst al geen gasuitsluiting meer.

En ook oudere woningen zullen de komende jaren de overstap moeten gaan maken. Heeft u dus nu de keuze tussen een radiator of cv-ketel, of voor een warmtepomp en vloerverwarming? Het is slim om alvast voorbereid te zijn op de veranderingen in de komende jaren. Heeft u een woning met een cv-ketel in combinatie met radiatoren, maar wilt u de grote overstap nog niet direct maken? Dan is een cv-ketel met vloerverwarming al een mooie eerste stap die u kunt zetten richting de toekomst.

Meer weten over energietransitie en vloerverwarming?

Bent u benieuwd wat u kunt besparen met de overstap naar vloerverwarming? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een energietransitie van uw woning? We helpen u graag verder. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op: 0162-447222

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00