Vloerbekleding voor over vloerverwarming

Vloerverwarming kan onder steeds meer soorten vloerbekleding worden toegepast. De werking van vloerverwarming is gebaseerd op warmtestraling en warmteoverdracht aan de oppervlakte van de vloer. Als de oppervlakte wordt bedekt met een vloerbekleding die de warmte maar langzaam doorlaat, dan wordt de warmteafgifte verminderd. Alles hangt dus af van de warmtedoorlaatbaarheid van de vloerbekleding die u kiest.
Gedeeltelijk is dit op te vangen door het verhogen van de watertemperatuur op de verdeelunit, waardoor echter ook het verbruik wordt vergroot. Het is daarom beter om de onderlinge buisafstand of de grootte van de groepen te verkleinen. Immers; bij een kleinere groep, heeft het water een kortere weg af te leggen en koelt het verhoudingsgewijs minder af, oftewel; geeft het meer warmte af.

Is mijn vloerbekleding geschikt voor vloerverwarming?

Niet alle soorten vloerbekleding zijn voor vloerverwarming geschikt. \Wij adviseren u dan ook dit goed kort te sluiten met uw leverancier ervan. Wanneer u er zeker van bent dat uw vloerbekleding geschikt is voor vloerverwarming, dan kunt u direct vloerverwarming laten aanleggen of dit zelf doen met een doe-het-zelf pakket. Weet u niet zeker of uw vloeren voor vloerverwarming in aanmerking komen? Dan zijn wij er om u te adviseren en informeren.

Er komen steeds meer vloeren speciaal voor vloerverwarming in de handel en naast tegels, natuursteen, pvc, kan ook parket tegenwoordig een geschikte vorm van vloerbekleding voor vloerverwarming zijn. Echter, het is altijd aan te raden zeker van uw zaak te zijn en informatie in te winnen bij een professional. De fabrikant kan u hier het beste over informeren.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00