Gietvloer vloerverwarming

Als het gaat om vloerbekleding zijn gietvloeren steeds meer in opkomst. Gietvloeren en vloerverwarming gaan zeer goed samen. We vertellen u hieronder alles over de aandachtspunten en zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Vloerverwarming gietvloer

Denkt u na over een gietvloer in combinatie met vloerverwarming? Een goede keuze! Gietvloeren voelen over het algemeen 'koud' aan. Door te kiezen voor vloerverwarming kiest u voor comfort en design.

Heeft u een bestaande dekvloer? Ook dan is de combinatie vloerbekleding/gietvloeren en vloerverwarming als hoofdverwarming mogelijk. In dat geval wordt de vloerverwarming ingeslepen, de ondervloer geëgaliseerd en een gietvloer aangebracht. Dit geeft tevens een (stook)kostenefficiënte oplossing.

Voor- en nadelen gietvloer met vloerverwarming

Voordelen gietvloer vloerverwarming:

  • De lage warmteweerstand van de gietvloer maakt dat de vloerverwarming gemakkelijk warmte door kan geven.
  • Modern en strak interieur, geen opvallende radiatoren in huis.
  • Een gietvloer heeft een goede warmtedoorlaatbaarheid en houdt de warmte lang vast in huis. Zo profiteert u van een optimaal rendement!

Nadelen gietvloer vloerverwarming:

  • Niet alle gietvloeren zijn even geschikt voor vloerverwarming. Zo kunt u een PU-gietvloer perfect combineren met vloerverwarming, maar een epoxyvloer is gevoeliger voor scheuren en daardoor een minder goede combinatie.
  • U kunt de vloerverwarming niet direct gebruiken, omdat de gietvloer enkele weken de tijd nodig heeft om goed te kunnen drogen.

Deskundig advies van Horbach

Al sinds 2000 is Horbach Vloerverwarmingen actief in de wereld van vloerverwarmingen. Wilt u meer informatie over vloerverwarming en gietvloer? Of wilt u direct een afspraak maken om vloerverwarming te laten leggen? Onze specialisten staan voor u klaar, neem contact met ons op.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00