Vloerverwarming
Frezen gecombineerd met krimpnetten
Wanneer uw woning wordt voorzien van een aanbouw en u in zowel uw 'oude' woonkamer als in de aanbouw vloerverwarming wenst, kan het voorkomen dat u voor de vraag komt te staan hoe u de vloerverwarming het beste kunt aanleggen. Vaak krijgen wij de vraag of het dan mogelijk is om de vloerverwarming op matten oftewel krimpnetten aan te leggen in de aanbouw en de originele woonkamer te voorzien van ingefreesde vloerverwarming.
Is een combinatie van frezen en matten mogelijk?
Een combinatie van frezen en matten is op zich wel mogelijk, maar wij raden het ten zeerste af. De reden hiervoor is dat vloerverwarming op krimpnetten langzamer opwarmt dan ingefreesde vloerverwarming. Dit zal als resultaat hebben dat, wanneer de 'oude' woonkamer haar temperatuur heeft bereikt de thermostaat afslaat (we gaan er van uit dat de thermostaat in dit gedeelte van de ruimte hangt). Op het moment dat de thermostaat afslaat, is het zeer waarschijnlijk dat de vloerverwarming in de aanbouw nog niet geheel op temperatuur is. Gevolg: temperatuurverschil tussen uw 'oude' woonkamer en de aanbouw; iets wat wij als niet wenselijk beschouwen.
De beste opties
Het is dan ook een betere optie om eerst de aanbouw te voorzien van een zandcement dekvloer en vervolgens in de gehele ruimte ingefreesde vloerverwarming aan te laten leggen. Een andere mogelijkheid is om eerst de dekvloer uit de woonkamer te halen, vervolgens vloerverwarming op krimpnetten over het gehele oppervlak aan te laten leggen om vervolgens een geheel nieuwe dekvloer te laten storten.
Wat voor u de beste oplossing is, is mede afhankelijk van de staat van de reeds aanwezige dekvloer als ook de uiteindelijk gewenste vloerbekleding.
Vraag vrijblijvend
een offerte aan
of bel voor meer informatie
0162-447 222
Wanneer u toch kiest voor een combinatie tussen ingefreesde vloerverwarming en vloerverwarming op krimpnetten, is de werkwijze van onze monteurs als volgt (indicatief):
Frezen:
In uw vloer zullen sleuven van ca. 17 mm diep gefreesd worden. Deze sleuven zullen hart op hart gemiddeld 10, 15 of 20 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon.
Het voordeel van een slakkenhuispatroon is dat de aanvoerleidingen naast de retourleidingen van de vloerverwarming komen te liggen en dat op deze manier de warmteverdeling in de vloer optimaal is.
Krimpnetten/matten:
Op uw vloer zal reflectiefolie gelegd worden met daarop gegalvaniseerde draadstaalmatten met een maaswijdte van 10 of 15 cm. Op deze krimpnetten zal de verwarmingsbuis gemonteerd worden in de vorm van een slakkenhuispatroon. De hartafstand van de buizen zal 10, 15 of 20 cm zijn, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.
Installatie verdeelunit:
Om de vloerverwarming aan te sluiten op uw CV-circuit zal er een verdeelunit geïnstalleerd worden. Deze verdeelunit is het hart van uw vloerverwarmingssysteem en zorgt ervoor, door de aanwezigheid van een circulatiepomp, dat het water door de buizen gepompt kan worden. Door middel van de thermostatische regeling regelt u de watertemperatuur van uw vloerverwarmingssysteem.
Mogelijke aanvullende werkzaamheden:
Indien gewenst kunnen wij ook de aanleg van een zandcement dekvloer of het dichtsmeren van de sleuven voor u verzorgen. Prijzen op aanvraag.
Vloerverwarming in een woon- of werkruimte
Wanneer u vloerverwarming in een woon- of werkruimte wenst aan te laten leggen, dan adviseren wij u om dit als hoofdverwarming te laten doen. Reden hiervoor is dat dit het meeste comfort biedt en als enige manier van aanleg voor een gelijkmatige warmteverdeling in uw vloer zorgt, zonder koude plekken.
Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming
Bij vloerverwarming die aangelegd is als uitgebreide bijverwarming liggen de buizen namelijk verder uit elkaar, wat ervoor zorgt dat u een warmteverschil zult voelen in uw vloer. De warmte kan dan namelijk niet meer de afstand van de ene naar de andere buis overbruggen, waardoor er koude(re) plekken zullen ontstaan.
Vloerverwarming met energiezuinige pomp
Om uw systeem nog energiezuiniger te maken, adviseren wij u daarnaast om voor een energiezuinige pomp te kiezen, de zogeheten Wilo Para-pomp. Deze pomp (welke vanaf 1 januari 2015 verplicht is) verbruikt namelijk dusdanig veel minder stroom dat dit een aanzienlijk voordeel oplevert op uw energierekening. De meerprijs voor deze pomp is dan ook binnen afzienbare tijd terug verdient. Daarnaast zorgt het tevens voor een veel rustiger systeem, aangezien de pomp zelf minder geluid maakt en er ook voor zorgt dat het water om een rustigere manier door de buizen gepompt wordt.
De prijzen voor vloerverwarming waarbij een combinatie gemaakt wordt van infrezen en krimpnetten, zijn op aanvraag, aangezien dit afhankelijk is van de verdeling frezen en matten. Vraag hiervoor alstublieft een vrijblijvende offerte aan.
Vraag vrijblijvend
een offerte aan
of bel voor meer informatie
0162-447 222
Waarom Horbach
- Professioneel opgeleide monteurs
- ACTIE: gratis energiezuinige pomp
- De beste producten
Openingstijden
ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00