Tapijt en vloerverwarming

Heeft u tapijt in huis en wilt u dit combineren met vloerverwarming? Dit is mogelijk, maar het is afhankelijk van het soort tapijt en de verlijming. We vertellen u hieronder over de voor- en nadelen van tapijt en vloerverwarming en welke types tapijt geschikt zijn voor vloerverwarming.

Mogelijkheden tapijt en vloerverwarming

Tapijt combineren met vloerverwarming kan alleen als het tapijt wordt gelijmd over de gehele onderzijde en als de rugzijde geschikt is voor vloerverwarming. Indien gelijmd, kan dun tapijt ook worden toegepast in combinatie met hoofdverwarming. Als de vloerbekleding bestaat uit tapijt met een foamlaag aan de rugzijde of een gespannen variant, dan is deze vloerbekleding niet geschikt voor het gebruik met vloerverwarming. Ook hoogpolig tapijt achten wij minder geschikt. Wilt u zeker weten of uw tapijt geschikt is voor vloerverwarming? Dan adviseren wij u graag.

Voor- en nadelen vloerverwarming tapijt

Denkt u na over tapijt en vloerverwarming? Dan is het goed om de voor- en nadelen af te wegen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Voordelen tapijt vloerverwarming:

  • Een tapijten vloer wordt nog comfortabeler met vloerverwarming.
  • Een ondervloer is bij tapijt met vloerverwarming niet nodig. Een ondervloer is altijd nodig voor tapijt, maar kies wel een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming.
  • Vloerverwarming voor tapijt is qua prijs vergelijkbaar met andere vloeren zoals parket of laminaat.

Nadelen tapijt vloerverwarming:

  • Niet alle soorten tapijt zijn geschikt voor vloerverwarming.
  • Sommige soorten tapijten worden statisch wanneer u ze combineert met vloerverwarming. U moet dus een speciale antistatische variant kiezen.

Advies tapijt vloerverwarming

Al sinds 2000 is Horbach Vloerverwarmingen actief in de wereld van vloerverwarmingen. Wilt u meer informatie over tapijt en vloerverwarming? Of wilt u direct een afspraak maken om vloerverwarming te laten leggen? Onze specialisten staan voor u klaar, neem contact met ons op.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00