Regeling voor vloerverwarming

Meestal hoeft niet ieder vertrek in huis op hetzelfde moment verwarmd te zijn. Denk hierbij aan slaapkamers, een kinderkamer, een werkkamer of uw kantoor aan huis. Dit is niet alleen veel comfortabeler, maar ook energiezuiniger.

Niet alleen in woningen met een kantoor aan huis, maar ook bij de wens om bijvoorbeeld een kinderkamer of hele verdieping apart te verwarmen, onafhankelijk van de overige ruimten in de woning, biedt Horbach Vloerverwarmingen met haar zoneregeling een goede oplossing.

Bij de aanleg van een zoneregeling wordt, zoals de benaming al zegt, uw huis verdeeld in verschillende zones. Binnen deze zones kan de temperatuur apart geregeld worden.

De verschillende ruimten worden door middel van een eigen thermostaat op de gewenste temperatuur gehouden. Dit is zelfs mogelijk wanneer slechts één ruimte in de woning verwarmd dient te worden.

Voorbeeld van zoneregeling


Vooral bij CV-installaties waarop een combinatie van radiatoren en vloerverwarming is aangesloten, kan het van groot belang zijn om de verschillende etages met een verwarming via radiatoren via een zoneregeling apart te bedienen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de benedenverdieping van uw huis te voorzien van vloerverwarming en op de bovenverdieping de radiatoren te behouden. In de meeste situaties wordt in een woning de temperatuur geregeld d.m.v. één thermostaat die in de woonkamer wordt geïnstalleerd. Is die ruimte op temperatuur, dan wordt ook de toevoer van warm water naar de overige verdiepingen afgesloten (en heeft men bijvoorbeeld op de bovenverdieping geen mogelijkheid meer om te verwarmen). Situaties als deze zijn eenvoudig op te lossen met een zoneregeling op maat.

Bij stadsverwarming (waar overal in de woning warm water met een constante druk beschikbaar is) is een dergelijke zoneregeling eenvoudiger aan te brengen. Wij adviseren dan ook om bij toepassing van vloerverwarming op stadsverwarming deze altijd apart te laten regelen met een eigen thermostaat zodat de ruimten op andere etages niet afhankelijk zijn van de temperatuur in de woonkamer (waarin meestal de thermostaat is geplaatst).

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • Gratis UMP3 A Label pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 26
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00