Droogbouw of natbouw?

Gepubliceerd op 5 February 2015 in categorie

In de vloerverwarmingsbranche wordt naast het frezen gesproken over droogbouw en natbouw. Men duidt hiermee op een manier van aanleg, maar wat wordt er nou exact mee bedoeld?

Droogbouw

Droogbouwsystemen zijn systemen die, na de aanleg ervan, niet afgewerkt hoeven te worden met een (natte) dekvloer, zoals zandcement of anhydriet. Het zijn EPS platen waarin de sleuven reeds voorgevormd zijn. Deze platen dienen als het ware als een puzzel op de vloer gelegd te worden, waarna de vloerverwarmingsbuizen erin gelegd worden. Als dit vervolgens afgewerkt wordt met aluminium lamellen, dan kan er direct laminaat of tegels overheen gelegd worden. De dikte van de EPS platen en daarmee de hoogte van het systeem bedraagt 25mm. Door het ontbreken van de dekvloer (waardoor het systeem enorm licht blijft) is dit systeem ook uitermate geschikt voor houten ondervloeren.

Natbouw

Natbouwsystemen zijn systemen die, na de aanleg ervan (krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten), een afwerkvloer behoeven (zandcement of anhydriet). De dekking op de buizen dient bij voorkeur minimaal 30mm te zijn. Hiermee komt de totale ophoging van de vloer op minimaal 50mm voor krimpnetten, 60mm voor noppenplaten en 70 mm voor tackerplaten.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00