Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming aanleggen

Een vloerverwarming kan bij verschillende vloeren aangelegd worden en is onder te verdelen in drie groepen:

Maar om te bepalen op welke manier de vloerverwarming aangebracht moet worden, is het van belang om te weten wat voor soort ondervloer erin zit. Er zijn twee soorten ondergronden voor het aanleggen van een vloerverwarming: zandcementvloer en anhydrietvloer.

Zandcementvloer

Zandcementvloeren, ofwel cementdekvloeren, zijn afwerkvloeren van zand welke zijn gebonden door cement. De spaanbare zand-cementspecie is stevig van samenstelling en vloeit niet. Bij vloerverwarming aanleggen is het alleen mogelijk om in een zandcement vloer of anhydrietvloer te frezen. De vloer bij een zandcementvloer wordt gesmeerd.

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een gips gebonden dekvloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot de zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft het eerder een melkkleur.

Naast normale anhydrietvloeren, bestaat er ook synthetisch anhydriet. Deze vloeren zijn niet met een normale freesmachine te frezen. In enkele gevallen zou de betonfreesmachine uitkomst kunnen bieden, maar meestal zijn deze vloeren dusdanig taai en hard, dat het beter is om voor een natbouw systeem (krimpnetten/tackerplaten/noppenplaten) of droogbouw systeem te kiezen.

Aangezien een anhydrietvloer door het gips taaier / harder is dan een normale zand cement dekvloer geldt hiervoor een toeslag, deze is op aanvraag.

Dekvloer

Zoals net besproken kan een vloerverwarming alleen ingefreesd worden bij een zandcementvloer en een anhydrietvloer. Ligt er geen zandcement vloer of anhydrietvloer, dan is de onderlaag beton en kan er niet gefreesd worden. In dat geval kan de vloerverwarming aangelegd worden op krimpnetten, noppenplaten of tackerplaten. Hierover dient dan wel een dekvloer gelegd te worden, om de vloer toch in te kunnen frezen en er voor te zorgen dat de vloerverwarming aangelegd kan worden.

Redenen voor het aanbrengen van een dekvloer zijn:

Het bereiken van de gewenste hoogte van de vloer
Het dient als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking
Het dient als uiteindelijke vloerafwerking

De vloerverwarming laten aanleggen

Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming en bent op zoek naar de juiste partij om dit voor u aan te laten leggen? Natuurlijk zijn wij u graag van dienst. Wij hebben jarenlange ervaring en kunnen uw vloerverwarming aanleggen op zeer professionele wijze. Daarnaast kunnen wij uw vloerverwarming aanleggen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Bij ons profiteert u altijd van een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.