Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming als bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming

Wanneer vloerverwarming als bijverwarming wordt aangelegd, dan komen de slangen op een hartafstand te liggen van gemiddeld 20 cm. Dit is niet voldoende om een ruimte geheel te verwarmen waardoor er altijd andere verwarmingsbronnen in de ruimte dienen te blijven. In feite wordt het alleen toegepast om de "kou van de vloer te halen" bijvoorbeeld in garages. Voor het bepalen van de hoeveelheid verwarmingsgroepen voor een bijverwarming, moet er rekening gehouden worden met het oppervlakte wat verwarmt wordt. Bij een bijverwarming kan een vloerverwarmingsgroep een grootte van maximaal 20 vierkante meter verwarmen.

Wanneer u voor een bijverwarming kiest (waarbij er geen aanvullende verwarmingsbronnen nodig zijn), dan kunt u later niet nog extra capaciteit in de vloer laten leggen. Immers, de sleuven zijn gemaakt, de warmteverdeling is gemaakt en deze patronen zijn niet achteraf aan te passen. Houd hier altijd rekening mee en bedenk u altijd goed wat de mogelijke verwachtingen kunnen worden.

Van "hoofdverwarming" kunt u overigens altijd "bijverwarming" maken (simpelweg door de temperatuur te verlagen), maar omgekeerd is niet mogelijk.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.