Horbach Vloerverwarmingen

Werking vloerverwarming

Als gebruiker kiest u de gewenste temperatuur op de thermostaat. De vloerverwarming gaat dan aan de slag. De vloerverwarming is aangesloten op uw cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp etc. Bij warmtevraag zorgt de warmtebron voor het opwarmen van cv water en het transport naar de verdeelset van de vloerverwarming.

De pomp op de verdeler zorgt ervoor dat het warme cv-water, door de in de reeds in de vloer aangebrachte vloerverwarmingsbuizen door de vloer heen stroomt. Daar geeft het zijn warmte af aan de vloer en de bovenliggende ruimte. De warmteafgifte is overal gelijkmatig in verband met de systematisch geplaatste vloerverwarmingsbuizen in uw vloer.

Doordat de vloerverwarming met een veel lagere watertemperatuur een ruimte kan verwarmen, ten op zichte van radiatoren, kan u hiermee aanzienlijk besparen op uw stookkosten.

Ideale temperatuur vloerverwarming

Om schade aan uw vloer te voorkomen, mag het water dat door de vloerverwarmingsbuizen stroomt, niet te warm zijn. Dit verschilt per soort vloerbekleding, maar over het algemeen wordt een watertemperatuur tussen de 30 en 45 graden geadviseerd. De temperatuur in het vloerverwarmingssysteem is doorgaans ingesteld op een maximumtemperatuur van 40 graden. Omdat Horbach Vloerverwarmingen werkt met de verdeelunits van Robot, zijn de verdeelunits die voorzien zijn van een pomp altijd voorzien van een maximaalbeveiliging, welke bij een te hoge watertemperatuur de pomp van het systeem uitschakelt. Dit voorkomt schade aan uw vloerbekleding. De temperatuur van de vloer zelf zal over het algemeen variëren tussen de 20 en 25 graden. Dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, type verdeelunit en de onderlinge afstand van de vloerbuizen en de lengtes daarvan.

Contact

Bekijk onze uitgebreide informatie over vloerverwarming online. Wilt u gebruik maken van onze diensten of wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel dan naar 0162 – 447 222 of mail naar info@vloerverwarmingen.nl. Tevens kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.