Horbach Vloerverwarmingen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van vloerverwarmingsbuis?

Je wil er allereerst zeker van zijn dat je vloerverwarmingsbuizen van een hoogwaardig materiaal aanschaft. Een PE-RT-buis is dan de juiste keuze. Daarnaast dient de buis diffusiedicht te zijn en is het goed om te controleren of de buis voorzien is van een zuurstofdichte EVOH-laag en dat het een 5-laagse buis is. De huidige standaard is dan ook een 5-laagse buis. Bij een 5-laagse vloerverwarmingsbuis bevindt de zuurstofdichte laag zich tussen PE-RT lagen waardoor de mogelijkheid van beschadiging tijdens de montage voorkomen is.

Welke diameter vloerverwarmingsbuis heb ik nodig?

De standaard diameter voor vloerverwarmingsslang is 16mm (met een wanddikte van 2mm) en kan gebruikt worden, afhankelijk van de afstand tussen de buizen, voor hoofdverwarming. Dit is voor een standaard vloerverwarmingssysteem een prima keuze. Er is ook een kleinere buis met een diameter van 14mm. Deze wordt vaak toegepast bij droogbouw vloerverwarming. Grotere buizen (van 18mm en 20mm diameter) worden vaak gebruikt in grotere ruimtes zoals bedrijfshallen en andere grote panden. De groepen kunnen door de grotere diameter wat langer worden en zijn er minder groepen benodigd voor het systeem.

Zwarte slangen

Nagenoeg alle vloerverwarmingsslangen die zijn toegepast voor 1995 hebben als nadeel dat deze zuurstof doorlaten. Meestal te herkennen aan de zwarte kleur slang. De invloed van de vloerverwarmingsbuizen op het hele systeem wordt vaak onderschat. Bijna iedere kunststof laat zuurstof door de wand binnendringen. Hoe hoger de watertemperatuur, hoe groter de zuurstofopname van water. Zuurstof in het cv-systeem veroorzaakt corrosie, deze corrosie tast op den duur bijvoorbeeld de cv-wisselaar of de pomp aan. Zuurstofdiffusie kan worden beperkt door de vloerverwarmingsbuis met een extra diffusiedichte laag te voorzien. Nagenoeg alle slangen die zijn toegepast na 1995 hebben deze zuurstof dichte laag.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.