Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming

Uitgebreide bijverwarming kan worden gezien als een 'luxe bijverwarming'. De aanleg van de buizen geschiedt op een hart op hart afstand van gemiddeld 15 cm wat niet genoeg is om als enige verwarmingsbron in huis te dienen, maar wel meer warmte afgeeft dan bijverwarming. Ook bij deze variant dienen er nog radiatoren te blijven hangen, zij het minder dan bij bijverwarming. Voor het bepalen van de hoeveelheid verwarmingsgroepen voor een uitgebreide bijverwarming, moet u rekening houden met het oppervlakte dat verwarmt wordt. Bij een uitgebreide bijverwarming kan een vloerverwarmingsgroep een grootte van maximaal 15 vierkante meter verwarmen.

Uitgebreide bijverwarming is in onze ogen geschikt voor ruimtes waarin u niet constant aanwezig bent, maar welke u wel aangenaam wilt kunnen verwarmen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een slaapkamer of wasruimte.

Wanneer u erover nadenkt om het in bijvoorbeeld uw woonkamer of werkkamer aan te leggen, dan raden wij u aan om hier nogmaals over na te denken. De stap naar hoofdverwarming is immers zo klein dat u in onze ogen beter voor het meest optimale systeem kunt kiezen. Op deze manier geniet u van alle voordelen die hoofdverwarming met zich meebrengt tegen een kleine meerprijs ten opzichte van uitgebreide bijverwarming.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.