Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming is de meest ideale aanleg. Doordat de vloerverwarmingsbuizen met een hartafstand van gemiddeld 10 cm van elkaar worden gelegd, biedt het het meeste comfort. Het kan in normaal tot goed geïsoleerde woningen dan ook uitstekend worden toegepast als "hoofdverwarming", dus zonder radiatoren. Bij oudere woningen, met slechte(re) isolatie, kan het nodig zijn om de groepen vloerverwarming wat kleiner te maken dan het standaard maximum van 10 m2 om zo een hogere warmteafgifte te realiseren.

Door het verkleinen van de buisafstand, of het verkleinen van een zogeheten vloerverwarmingsgroep, wordt het opwarmen versneld en de capaciteit groter. Als gevolg hiervan wordt de warmte-inhoud van de cementmassa minder, waardoor de kamertemperatuur weer beter te regelen is. Een snelle opwarming met veel comfortabel woongenot ontstaat bij gebruik van een onderlinge buisafstand van gemiddeld 10 cm. Deze afstand wordt daarom door ons sterk aanbevolen voor in de woonkamer, keuken, kinderkamer, studiekamer en badkamer.

Voordelen vloerverwarming als hoofdverwarming

Het inregelen van vloerverwarming als hoofdverwarming heeft vele voordelen voor uw woning:

Geen andere warmtebronnen meer nodig, zoals radiatoren in huis (= ruimtebesparing!)
Gelijkmatigere verdeling van de warmte in de ruimte
Vloerverwarming is energiezuinig, waardoor uw maandelijkse energierekening lager zal uitvallen
Hogere luchtvochtigheid in de ruimte waardoor er een betere en comfortabelere leefomgeving ontstaat
Uitstekende investering met waarde opbouw voor uw woning
Minimaal onderhoud nodig
Altijd lekker behaaglijke warmte: plezierig voor spelende kinderen en uw voeten
Vloerverwarming is daarnaast beter voor uw gezondheid en luchtwegen. Dit komt door de lagere circulatie van stof in vergelijking met traditionele verwarming met radiatoren

Inregelen vloerverwarming als hoofdverwarming

Bij het aanbrengen van vloerverwarming als hoofdverwarming worden de vloerverwarmingsbuizen met een afstand van 10 centimeter van elkaar gelegd. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming, met een comfortabel gevoel als resultaat. In nieuwe of goed geïsoleerde woningen is vloerverwarming als hoofdverwarming dan ook een populaire keuze. Ook bij ouder en minder goed geïsoleerde woningen is vloerverwarming een optie. Voor het bepalen van de hoeveelheid vloerverwarmingsgroepen voor een hoofdverwarming, moet je rekening houden met het oppervlakte van het te verwarmen object. Bij een hoofdverwarming kan een vloerverwarmingsgroep maximaal 10 vierkante meter oppervlakte verwarmen en bevat 100 strekkende meters vloerverwarmingsbuizen.

Vloerverwarming aanleggen? Kies voor Horbach Vloerverwarmingen

Bent u op zoek naar goede vloerverwarming als hoofdverwarming voor een scherpe prijs? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Dan bent u bij Horbach Vloerverwarmingen aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring in de branche, professioneel opgeleide monteurs en verschillende vloerverwarmingssystemen zorgen we voor een oplossing die precies bij uw situatie past. Horbach geeft daarom ook graag advies over de verschillende soorten vloerverwarmingen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op: 0162 - 447 222.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.