Vloerverwarming en COPD, CARA en astmapatiënten

Gepubliceerd op 30 October 2014 in categorie Spotlight

Het aantal mensen dat last heeft van aandoeningen aan de luchtwegen blijft door de jaren heen gestaag groeien. Voorheen werden al deze aandoeningen onder een noemer geschaard, te weten: CARA. Tegenwoordig wordt er onderscheid tussen gemaakt en spreekt men over COPD- en Astmapatiënten. Bij alle aandoeningen die niet door een bacterie of virus veroorzaakt worden, maar een reactie zijn van het slijmvlies op prikkels, is het van groot belang om de kans op deze prikkels zo klein mogelijk te houden. Dit houdt in dat de kans op stof (bijvoorbeeld huisstofmijt in vloerbedekking) en haren en huidschilfers (bijvoorbeeld van katten) zo klein mogelijk gehouden dient te worden.

Vloerverwarming kan in veel van deze situaties een aangename deeloplossing zijn waar veel mensen niet aan denken. Stelt u echter eens voor: wanneer een ruimte verwarmd wordt door radiatoren, wordt de warmte in en rondom de radiatoren verwarmd en waardoor een luchtstroom ontstaat. Immers, de omgevingslucht is eerst koud, wordt daarna deels (rondom de radiatoren verwarmd) en warme lucht stijgt, waardoor de koude lucht verplaatst wordt. Nadat de warmte omhoog gestuwd is, komt het als een deken weer naar beneden waarmee ook de stofdeeltjes ed. weer op leefhoogte komen. En aangezien radiatoren meestal grote stofnesten zijn, kunt u zich vast en zeker wel indenken dat bij deze luchtcirculatie de lucht niet schoon zal zijn.

Bij vloerverwarming is dat anders. Door de gelijkmatige verwarming in geval van vloerverwarming is er geen luchtcirculatie waardoor de lucht een stuk schoner is. Veel mensen met een aandoening aan de luchtwegen prefereren dan ook ruimten met vloerverwarming omdat het veel minder belastend is voor hun ademhaling.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00