Informatie vloerverwarming

Bent u op zoek naar duidelijke informatie over vloerverwarming? Dan zit u bij Horbach Vloerverwarmingen goed. Op deze pagina vindt u informatie over het aanleggen, het frezen, doe het zelf en ook tarieven.

Goede informatie over vloerverwarming is essentieel

Het is belangrijk dat u goede en complete informatie over vloerverwarming inwint wanneer u deze zelf wilt gaan leggen. Op internet kunt u veel informatie vinden. Echter lang niet alle vloerverwarming informatie is kloppend. Daarom adviseren wij u uitsluitend te zoeken naar vloerverwarming informatie bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Bij vloerverwarming is de verwarmde vloer in feite één grote geïntegreerde radiator. Bij de indeling van een vloerverwarmingssysteem wordt uitgegaan van een zo gelijkmatig mogelijke oppervlaktetemperatuur. Goed geïsoleerde gebouwen en woningen kunnen geheel door vloerverwarming worden verwarmd, waarbij er vervolgens geen extra radiatoren e.d. nodig zijn. Bij minder goed geïsoleerde gebouwen is er vaak wel aanvullende verwarming nodig.

Ideale temperatuur vloerverwarming

Ter voorkoming van schade aan de vloer, mag het water dat door de slangen loopt die in de vloer liggen, niet al te heet zijn. Dit verschilt per soort vloerbekleding, maar over het algemeen wordt een temperatuur tussen de 30 en 45 graden geadviseerd. De temperatuur in het vloerverwarmingssysteem is doorgaans ingesteld op een maximum temperatuur van 55 graden. Veelal is deze regeling nog extra beveiligd door een maximaalbeveiliging, welke bij een te hoge temperatuur de pomp van het systeem uitschakelt. De temperatuur van de vloer zal over het algemeen variëren tussen de 22 en 36 graden. Dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, het mengsysteem en de onderlinge afstand van de vloerbuizen.

Contact

Bekijk onze uitgebreide informatie over vloerverwarming online. Wilt u gebruik maken van onze diensten of wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel dan naar 0162 – 447 222 of mail naar info@vloerverwarmingen.nl. Tevens kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00