Hoe werkt vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is de verwarmde vloer in feite één grote geïntegreerde radiator. Bij de indeling van een vloerverwarmingssysteem wordt uitgegaan van een zo gelijkmatig mogelijke oppervlaktetemperatuur. Goed geïsoleerde gebouwen en woningen kunnen geheel door vloerverwarming worden verwarmd, waarbij er vervolgens geen extra radiatoren nodig zijn.

Werking vloerverwarming

Als bewoner kiest u de gewenste temperatuur op de thermosstaat. De vloerverwarming gaat dan aan de slag! Vloerverwarming is in de meeste gevallen aangesloten op een cv-ketel. Deze zorgt dat het water op de juiste temperatuur komt. Vanuit de ketel komt het water in het buizencircuit terecht, waar het zijn warmte afgeeft. De warmte wordt vervolgens gelijkmatig via de buizen over de kamers verdeeld. Een thermometer let op de temperatuur en zorgt dat de warmte op peil blijft. Vloerverwarming is bijzonder door de lage temperatuurverwarming, in vergelijking met bijvoorbeeld radiatoren. Hiermee bespaar je 10-15% op de stookkosten.

Ideale temperatuur vloerverwarming

Ter voorkoming van schade aan de vloer mag het water, dat door de slangen loopt die in de vloer liggen, niet al te heet zijn. Dit verschilt per soort vloerbekleding, maar over het algemeen wordt een temperatuur tussen de 30 en 45 graden geadviseerd. De temperatuur in het vloerverwarmingssysteem is doorgaans ingesteld op een maximum temperatuur van 55 graden. Veelal is deze regeling nog extra beveiligd door een maximaalbeveiliging, welke bij een te hoge temperatuur de pomp van het systeem uitschakelt. De temperatuur van de vloer zal over het algemeen variëren tussen de 22 en 36 graden. Dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, het mengsysteem en de onderlinge afstand van de vloerbuizen.

Contact

Bekijk onze uitgebreide informatie over vloerverwarming online. Wilt u gebruik maken van onze diensten of wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel dan naar 0162 – 447 222 of mail naar info@vloerverwarmingen.nl. Tevens kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00