Je hoort heel veel over energiezuinige pompen. Wat houdt dat nou precies in?

Standaard worden onze units voorzien van een Wilo PS pomp. Deze pompen gebruiken gemiddeld 40-50Watt aan stroom en vallen daardoor in de energiecategorie B.

Vanaf 1 januari 2015 zullen deze standaard vervangen worden door zogeheten Alpha-pompen, aangezien dit voorgeschreven is in de nieuwe EUP-wetgeving. Tot deze tijd heeft u de keus of u uw systeem wenst te upgraden met deze energiezuinige pomp.

Binnen de Alpha-pompen zijn 2 varianten te onderscheiden:

  1. Alpha2 AutoAdapt
  2. Alpha2L (ondergaat momenteel een naamswijziging naar Alpha1)

Het grote verschil zit in het punt dat de AutoAdapt versie een modulerende pomp is die continue op zoek is naar de beste (lees: energiezuinigste) manier van stoken. Dit houdt in dat een AutoAdapt pomp nóg zuiniger is dan de Alpha2L versie. Om een indicatie te geven: de AutoAdapt versie zal doorgaans (afhankelijk uiteraard van stookgedrag en warmtebehoefte) tussen de 9 en 14 Watt verbruiken (gemeten op het moment dat een systeem in balans en op temperatuur is). De L-versie zit gemiddeld tussen de 15 en 23 Watt. Hiermee voldoen beide pompen aan de nieuwe EUP-wetgeving die vereist dat alle circulatiepompen een Energy Efficiency Index (EEI) onder de 0.23 hebben in 2015. Daarnaast is de AutoAdapt versie voorzien van een LED display waarop het verbruik duidelijk weergegeven wordt en kunt u schakelen tussen de automatische stand (AutoAdapt) en handmatige bediening. Beide pompen zijn tegen meerprijs te verkrijgen. Hierover krijgt u meer informatie in onze offertes.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00