Kan ik ingefreesde vloerverwarming combineren met vloerverwarming op krimpnetten?

Bij ruimtes die aaneengesloten zijn, raden wij het zeer af om ingefreesde vloerverwarming te combineren met vloerverwarming op krimpnetten. De reden hiervoor is dat de reactiesnelheid van beide systemen hiervoor te ver uit elkaar ligt.

Stelt u eens voor: u heeft een aanbouw laten bouwen en wenst nu in de gehele woonkamer plus aanbouw vloerverwarming. De woonkamer is voorzien van een zandcement dekvloer en de aanbouw (nog) niet. De thermostaat hangt in de woonkamer.

Wanneer we in bovenstaande situatie vloerverwarming zouden infrezen in de woonkamer en de aanbouw zouden voorzien van vloerverwarming op krimpnetten, dan zal de ingefreesde vloerverwarming, welke hoger in de vloer ligt en een snellere reactietijd heeft, de woonkamer snel opgewarmd hebben. Resultaat: de thermostaat slaat af. Echter, de tragere reactietijd van de vloerverwarming op krimpnetten in de aanbouw heeft tot gevolg dat deze nog niet op temperatuur is met als gevolg dat beide delen van de woonkamer een verschillende temperatuur hebben.

Ons advies: Laat eerst een zandcement dekvloer aanleggen in de ruimte(s) die dat nog niet heeft/hebben en laat dan overal vloerverwarming infrezen. Op deze manier heeft u overal dezelfde reactietijd.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00