Linoleum en marmoleum vloerverwarming

Denkt u erover na om linoleum of marmoleum te combineren met vloerverwarming? We hebben goed nieuws: dit is een goede combinatie. Linoleum staat bekend om de natuurlijke materialen, duurzaamheid en weinig onderhoud. We vertellen u hieronder alles over de aandachtspunten en zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Linoleum of marmoleum?

Allereerst is het goed om bekend te zijn met het verschil tussen linoleum en marmoleum. Marmoleum is een soort linoleum. Linoleum is als het ware de verzamelnaam, marmoleum is een bekende merknaam van Forbo. Een vloer van linoleum bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, kurk en hars. Het is een vlakke en gladde vloerafwerking en zeer populair voor gemeenschappelijke ruimtes zoals kantines, ziekenhuizen en scholen. Maar ook particulieren weten deze duurzame vloer steeds meer te vinden.

Voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen linoleum of marmoleum vloerverwarming

  • Met linoleum en vloerverwarming combineert u het beste uit beide werelden: comfort en een mooie duurzame en onderhoudsarme vloer.
  • Zowel linoleum als marloleum zijn geschikt voor vloerverwarming.

Nadelen linoleum of marmoleum vloerverwarming

  • Linoleum heeft een goede warmteweerstand, maar deze is nog lager bij laminaat (0,09 gemiddeld) en tegels en PVC (0,07 gemiddeld).
  • Let goed op de dikte van het linoleum: hoe dikker de vloer, des te minder warmte het doorlaat.

Advies linoleum/marmoleum vloerverwarming

Wilt u optimaal profiteren van linoleum/marloleum en vloerverwarming? Dan bent u bij Horbach Vloerverwarmingen aan het juiste adres. We zijn al jarenlang specialist op het gebied van vloerverwarmingen. Vraag vrijblijvend een offerte aan, zo weet u direct waar u aan toe bent. Eerst liever wat meer advies? Ook dan staan we natuurlijk voor u klaar. Advies vragen aan onze specialisten.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00