Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming is niet meer weg te denken in Nederlandse huishoudens. We zetten hieronder alle voordelen van vloerverwarming op een rijtje.

Besparing energieverbruik

Eén van de grootste voordelen van vloerverwarming is de besparing op het energieverbruik. In Nederland wordt met een behaaglijke temperatuur veelal circa 21 à 22 graden bedoeld. Met vloerverwarming bereikt u al behaaglijke temperatuur bij 19 à 20 graden. Dit zorgt voor een besparing zo'n 6% per graad van de lagere luchttemperatuur. Uit onderzoek van de Consumentenbond kunt u met vloerverwarming 10% tot 15% besparen op de stookkosten in vergelijking met gewone radiatoren.

Meer comfort in huis

Een ander belangrijk is het verhoogde aangename comfort. Nooit meer koude voeten en rillingen door een koude ondergrond. Dit is zeker bij van nature 'koude' vloeren zoals tegels of gietvloeren zeer belangrijk. Vloerverwarming kunt u kiezen als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Gelijkmatige verdeling warmte

Door de stralingswarmte-overdracht wordt de warme lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld, waardoor er sneller een behaaglijke temperatuur wordt bereikt. Zo heeft u nooit ruimtes in huis die koud blijven.

Betere luchtvochtigheid

Daarnaast is vloerverwarming een pre in het geval van hygiëne en gezondheid. Mede door de gelijkmatige verdeling van warmte neemt de luchtvochtigheid toe t.o.v. standaard radiatoren, iets wat bijvoorbeeld carapatiënten als erg positief ervaren.

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00