Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming op beton

Denkt u na om vloerverwarming te nemen in combinatie met een betonnen vloer? Dan bent u bij Horbach aan het juiste adres. Betonvloeren worden steeds populairder door de industriële en stoere uitstraling, het tijdloze karakter en het eenvoudige onderhoud. We vertellen u hieronder meer over de vloer- en nadelen van vloerverwarming op beton en waar u op moet letten bij de plaatsing.

Voor- en nadelen beton en vloerverwarming

Net zoals elke soort vloer heeft ook een betonvloer voor- en nadelen in combinatie met vloerverwarming. Om u te helpen bij een goede keuze, zetten we ze voor u op een rijtje.

Voordelen beton & vloerverwarming

Vloeren van beton hebben een lage warmteweerstand en een hoge geleidbaarheid. Dit maakt ze uitstekend geschikt voor vloerverwarming!
Met een betonvloer en vloerverwarming combineert u het beste uit beide werelden: comfort en een stoere en onderhoudsarme vloer.

Nadelen beton & vloerverwarming

Betonvloeren zijn gevoelig voor scheurvorming. Om scheuren te voorkomen is het belangrijk om beton met een voldoende dikte te nemen (minimaal 10 centimeter).
U kunt de vloerverwarming niet direct gebruiken, omdat de betonvloer enkele dagen de tijd nodig heeft om goed te kunnen drogen.

Advies vloerverwarming in beton

Al sinds 2000 is Horbach Vloerverwarmingen actief in de wereld van vloerverwarmingen. Wilt u meer informatie over beton en vloerverwarming? Of wilt u direct een afspraak maken om vloerverwarming te laten leggen? Onze specialisten staan voor u klaar, neem contact met ons op. Ook kunnen we u in contact brengen met onze partners, die het beton voor u kunnen storten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.