Horbach Vloerverwarmingen

Parket en vloerverwarming

Wij krijgen vaak de vraag of parket en vloerverwarming te combineren zijn. Het antwoord daarop is 'ja', maar niet alle soorten parket zijn geschikt voor deze combinatie met vloerverwarming. We vertellen u hieronder meer waarom parket op vloerverwarming een slimme keuze is, welke parketvloeren geschikt zijn en waar u nog meer op moet letten.

Parket op vloerverwarming: geschikte parketvloeren

Als vloerbekleding voelt parket vrij koud aan. Met vloerverwarming laat u uw vloer aangenaam en warm aanvoelen. Het is af te raden onder ieder willekeurig parket vloerverwarming te leggen, aangezien de warmtedoorlaatbaarheid van het parket bepaalt of het geschikt is of niet. In de regel is meerlaags parket het meest geschikt. Dit 'werkt' minder dan massief hout en is minder gevoelig voor luchtvochtigheid. Wilt u zeker weten of uw parketvloer geschikt is voor vloerverwarming? Dan adviseren wij u graag. Zo weet u zeker dat beide investeringen zich uitbetalen en voorkomt u dat een vloer gaat kromtrekken of scheuren.

Parketvloer en vloerverwarming tips

Naast het soort hout, zijn er nog een aantal algemene zaken om rekening te houden bij het combineren van parket en vloerverwarming:

Laat het leggen van de parketvloer en vloerverwarming over aan een specialist. Zo voorkom je problemen met naden en kieren en krimpen of uitzetten van de vloer.
Over het algemeen geldt: hoe dunner de vloer, hoe beter het warmterendement.
Laat een parketvloer al een aantal dagen acclimatiseren in de ruimte waar ze later gelegd worden.
Zet de vloerverwarming uit voordat het leggen van de parketvloer van start gaat.

Parketvloer vloerverwarming laten leggen?

Bij Horbach Vloerverwarmingen ontzorgen we u helemaal: zo zorgen we niet alleen voor het geschikte vloerverwarming systeem, maar helpen we u ook met de keuze voor het juiste soort parket. We hebben samenwerkingsverbanden met tal van parketleveranciers, die u graag adviseren over de mogelijkheden van parketvloer vloerverwarming. Profiteer van vloerverwarming en vloerbekleding in de vorm van parket, voor een voordelige prijs. Maak direct een afspraak met onze adviseurs voor meer informatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.