Horbach Vloerverwarmingen

Plavuizen of tegels vloerverwarming

Heeft u plavuizen of tegels in huis en wilt u dit combineren met vloerverwarming? We hebben goed nieuws: dit is zeker mogelijk. We vertellen u hieronder meer en zetten de voor- en nadelen van tegels in combinatie met vloerverwarming op een rijtje.

Mogelijkheden vloerverwarming tegels / plavuizen

Tegels voelen van nature 'kouder' aan dan andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout. Door tegels te combineren met vloerverwarming profiteert u van de strakke uitstraling van tegels, maar geniet u ook van comfortabele warmte. Zowel tegels van natuursteen als keramische tegels zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen tegels vloerverwarming

Tegels staan bekend om hun goede warmtegeleiding. De warmte komt snel naar het oppervlakte en wordt goed vastgehouden. U heeft dus nooit meer last van koude voeten!
Optimaal rendement uit vloerverwarming, over het algemeen beter dan andere vloeroppervlakken.
Plaatsing van tegels in combinatie met vloerverwarming is relatief eenvoudig.

Nadelen tegels vloerverwarming

Bij grotere tegels is er een groter risico dat er thermische spanningen ontstaan. De kans bestaat dan dat tegels gaan scheuren.
Na het plaatsen van de tegels mag de vloerverwarming de eerste weken nog niet aan. De lijm moet eerst goed uitharden.
U moet de vloerverwarming uitzetten voordat u de tegelvloer gaat schoonmaken, zo voorkomt u schade aan de vloer.

Vloerverwarming tegels advies?

Wilt u meer informatie over vloerverwarming voor tegels of plavuizen? Als specialist op het gebied van vloerverwarmingen helpen we u graag verder. Alles rondom de vloerverwarming regelen wij, daarnaast hebben we tal van samenwerkingsverbanden met leveranciers die u graag adviseren over de mogelijkheden van plavuizen of tegels. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.