Horbach Vloerverwarmingen

Vloerverwarming en PVC

Heeft u PVC in huis en wilt u dit combineren met vloerverwarming? Of denkt u na over de aankoop van vloerverwarming en PVC? Dan bent u bij Horbach Vloerverwarmingen aan het juiste adres. Hieronder zetten we de aandachtspunten en de voor- en nadelen op een rijtje.

PVC vloerverwarming: dit moet u weten

PVC-vloeren zijn sterk in opkomst en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het is een type vinyl, maar zwaarder van kwaliteit en het is afkomstig uit de projectwereld. Er zijn veel verschillen typen en soorten PVC-vloeren op de markt. Vloerverwarming in combinatie met vloerbekleding van PVC is geen enkel probleem. Sterker nog, het is een prima combinatie, want PVC vloeren geleiden uitstekend. Daar waar vele vloeren een isolerende werking hebben, is PVC een prima alternatief voor bijvoorbeeld een parketvloer.

Voor- en nadelen vloerverwarming PVC

Voordelen PVC vloerverwarming

PVC staat bekend om de goede warmtedoorlaatbaarheid, het is een relatief dunne vloer waar warmte goed doorheen kan.
Vloerverwarming is geschikt voor alle soorten PVC vloeren.

Nadelen PVC vloerverwarming

PVC vraagt om behoorlijk strenge eisen aan de ondergrond. Deze moet vlak, blijvend droog en niet indrukgevoelig zijn. Hierdoor zal de ondergrond alvorens de PVC-vloer aangebracht kan worden, geëgaliseerd dienen te worden, waarna de vloer geheel wordt verlijmd.
PVC is over het algemeen duurder in aanschaf, in vergelijking met bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Advies PVC vloerverwarming?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor PVC vloerverwarming? We helpen u graag met advies. Neem contact op met onze specialisten, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.