Noppenplaten

Vloerverwarming op noppenplaten

De noppenplaten waarmee Horbach Vloerverwarmingen werkt, zijn van de hoogste kwaliteit. Onze noppenisolatieplaten worden gefabriceerd in en EPS30 kwaliteit en zijn voorzien van dampwerende harde zwarte folie. Deze folie beschermt de isolatieplaat en verzorgt een snelle montagemogelijkheid. Deze manier van vloerverwarming aanleggen wordt vooral gebruikt in huizen met een houten ondervloer of weinig mogelijkheid tot ophoging van de vloer.

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en er (extra) isolatie nodig of gewenst is, dan is vloerverwarming op noppenplaten een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in de noppenplaten gedrukt. De voordelen van dit systeem zijn:

  • snelle en eenvoudige montage
  • goede isolatie
  • redelijk snelle opwarmtijd
  • zwevende dekvloer

Werkwijze noppenplaten

De monteurs zullen de gehele vloer voorzien van noppenisolatieplaten van ca. 33 of 53mm dik (afhankelijk van uw opdracht), met een nophoogte va 23 mm. De dekkende maat per noppenplaat is 1300x780 mm (1014m2). Hierna zullen de vloerverwarmingsbuizen in de noppenplaten worden gedrukt op basis van het slakkenhuispatroon.

Nadat de buizen zijn verwerkt in de noppenplaten gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel, welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgt, geplaatst worden. Ook zal er randisolatie achtergelaten worden, welke door de partij die de dekvloer komt aanbrengen naar zijn eigen wens aangebracht kan worden.

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222


Levering en aanleg van noppenplaten van 33 of 53 mm dik. Tussen de noppen van deze platen zal de vloerverwarmingsbuis geklemd worden in de vorm van een slakkenhuispatroon. De hartafstand van de buizen zal 10, 15 of 20 cm zijn, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.

Installatie verdeelunit:

Om de vloerverwarming aan te sluiten op uw CV-circuit zal er een verdeelunit geïnstalleerd worden. Deze verdeelunit is het hart van uw vloerverwarmingssysteem en zorgt ervoor, door de aanwezigheid van een circulatiepomp, dat het water door de buizen gepompt kan worden. Door middel van de thermostatische regeling regelt u de watertemperatuur van uw vloerverwarmingssysteem.

Mogelijke aanvullende werkzaamheden:

Indien gewenst kunnen wij ook de aanleg van een zandcement dekvloer voor u verzorgen. Prijzen op aanvraag.

Noppenplaat vloerverwarming in een woon- of werkruimte

Wanneer u vloerverwarming in een woon- of werkruimte wenst aan te laten leggen, dan adviseren wij u om dit als hoofdverwarming te laten doen. Reden hiervoor is dat dit het meeste comfort biedt en als enige manier van aanleg voor een gelijkmatige warmteverdeling in uw vloer zorgt, zonder koude plekken.

Bij vloerverwarming die aangelegd is als uitgebreide bijverwarming of bijverwarming liggen de buizen namelijk verder uit elkaar, wat ervoor zorgt dat u een warmteverschil zult voelen in uw vloer. De warmte kan dan namelijk niet meer de afstand van de ene naar de andere buis overbruggen, waardoor er koude(re) plekken zullen ontstaan.

Energiezuinige noppenplaat verwarming

Om uw systeem nog energiezuiniger te maken, adviseren wij u daarnaast om voor een energiezuinige pomp te kiezen, de zogeheten Wilo Para-pomp. Deze pomp verbruikt namelijk dusdanig minder stroom dat dit een aanzienlijk voordeel oplevert op uw energierekening. De meerprijs voor deze pomp is dan ook binnen afzienbare tijd terugverdient. Daarnaast zorgt het tevens voor een veel rustiger systeem, aangezien de pomp zelf minder geluid maakt en er ook voor zorgt dat het water op een rustigere manier door de buizen gepompt wordt.

Noppenplaat vloerverwarming prijzen zijn op aanvraag.

Vraag vrijblijvend
een offerte aan

of bel voor meer informatie
0162-447 222

Waarom Horbach

  • Professioneel opgeleide monteurs
  • ACTIE: gratis energiezuinige pomp
  • De beste producten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

Krombraak 6
4906 CR Oosterhout

T 0162 – 447 222
E info@vloerverwarmingen.nl

Openingstijden

ma - do: 09:00 - 16:30
vrijdag: 09:00 - 15:00